Sałatka z brokułu
Czas przygotowania: 30 minut.
Składniki:
300 g mięsa z podudzi kurczaka,
200 g brokułu,
200 g mozzarelli,
papryka czerwona,
czerwona fasola z puszki,
3 ząbki czosnku,
2 łyżki majonezu,
2 łyżki jogurtu greckiego,
łyżka sosu sojowego,
2 łyżki oleju rzepakowego,
sok z ¼ cytryny,
łyżeczka czubrycy czerwonej,
sól,
pieprz.
Wykonanie:
Pokrojone w kostkę mięso dopraw czubrycą, sokiem z cytryny, sosem sojowym i podsmaż na oleju. Ugotuj na parze podzielony na różyczki brokuł (3-4 minuty). Mozzarellę pokrój w półplasterki, paprykę pokrój w paseczki. Fasolę odsącz z zalewy. Przygotuj sos z jogurtu, majonezu i przeciśniętego przez praskę czosnku. Dopraw go solą i pieprzem. Składniki sałatki wymieszaj. Polej sosem. Włóż sałatkę do lodówki, aby się schłodziła (na około 15 minut).
Komentarze
Prześlij komentarz