Sałatka z truskawkami i serem pleśniowym
Letnia, lekka orzeźwiająca sałatka, łącząca owoce i warzywa. Polana sosem
przygotowanym z octu balsamicznego, oliwy
z oliwek, musztardy i miodu. Truskawki, ser pleśniowy, roszponka, żółta papryka
i pistacje, to doskonałe połączenie tworzące pyszną sałatkę.
Korzystajmy z tych smacznych owoców przygotowując z nich przeróżne dania. Połączenie truskawek z warzywami zaskakuje doskonałym smakiem i oryginalnością.
Zachęcam. Wypróbuj. Gorąco polecam.
Czas przygotowania: 10 minut.
Z podanej ilości składników otrzymamy porcję sałatki na jedną osobę.
Składniki:
30 g roszponki,
100 g truskawek,
35 g sera pleśniowego - blue,
35 g żółtej papryki,
kilka pistacji,
łyżka octu balsamicznego,
łyżka oliwy z oliwek,
½ łyżeczki musztardy sarepskiej,
½ łyżeczki miodu,
sól,
pieprz.
Wykonanie:
Umyj warzywa. Z truskawek usuń szypułki, pokrój truskawki w plasterki. Dodaj roszponkę, pokrojoną w paseczki paprykę oraz pokrojony w kostkę ser. Przygotuj sos łącząc ocet balsamiczny, oliwę z oliwek, musztardę i miód. Dopraw sałatkę solą i pieprzem. Polej przygotowanym sosem i posyp pistacjami.
Komentarze
Prześlij komentarz