Karkówka w sosie pomidorowo-musztardowym
Przepis na 4 porcje.
Czas wykonania: 55 minut.
Składniki:
4 plastry karkówki,
150 g cebuli żółtej,
200 g przecieru pomidorowego z kartonu,
15 g musztardy sarepskiej,
sól,
pieprz,
mąka pszenna do obtoczenia karkówki,
olej rzepakowy do smażenia mięsa i cebuli.
Wykonanie:
Plastry karkówki przypraw solą i pieprzem. Obtocz w mące z obydwu stron i usmaż na oleju. Cebulę pokrój w półkrążki i podsmaż w osobnym rondlu na odrobinie oleju rzepakowego. Do cebuli dodaj przecier pomidorowy, musztardę i usmażoną karkówkę. Dopraw pieprzem i solą. Przykryj i pozostaw na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie mięciutkie. Gdyby przecier za bardzo odparował, dodaj trochę wody.
Komentarze
Prześlij komentarz