Pasta z tuńczyka i fasoli


Polecam doskonały dodatek do pieczywa: pastę z tuńczyka i fasoli. Szybką, smaczną, idealną dla zabieganych. Ta prosta w wykonaniu pasta składająca się z tuńczyka, fasoli, jajek, szczypiorku i przyprawy, świetnie komponuje się z pomidorem czy ogórkiem kiszonym lub bez dodatków, gdyż jej smak jest niesamowity. Ta propozycja z pewnością przypadnie Wam do gustu.

Czas przygotowania: 10 minut. 

Składniki:

puszka tuńczyka w oleju,

puszka fasoli czerwonej,

4 jajka ugotowane na twardo,

pęczek szczypiorku,

sól,

pieprz,

1/3 łyżeczki ostrej mielonej papryki,

1 łyżka majonezu.

Wykonanie:  

Odsączoną z oleju rybę i odsączoną, przepłukaną fasolę zblenduj. Dodaj pokrojone drobno jajka, posiekany szczypiorek, majonez i przyprawy. Wszystko wymieszaj. Podawaj z ulubionym pieczywem.

Życzę smacznego 🍽.



Komentarze

Popularne posty