Cukinia z piekarnika
Delikatną cukinię możemy jadać pod różnymi postaciami, np. możemy upiec ją
w piekarniku. Młoda, łagodna w smaku cukinia, pokrojona w kawałki, panierowana
w płatkach kukurydzianych staje się bardziej wyrazista
dzięki dodatkowi sera dojrzewającego oraz pasty przygotowanej z tuńczyka i
puszystego, kanapkowego serka. Ta potrawa ma charakter i smakuje doskonale. Włączmy
ten produkt do swojego jadłospisu, gdyż możemy z niego wyczarować przeróżne
rarytasy. Gorąco polecam to zestawienie smaków.
Z podanych składników otrzymamy 4-5 porcji.
Czas przygotowania: 35 minut.
Składniki:
Około 600 g cukinii,
½ pęczka szczypiorku,
2 jajka,
150 g serka puszystego, klasycznego, kanapkowego,
100 g sera dojrzewającego, u mnie grana padano,
puszka tuńczyka w sosie własnym,
płatki kukurydziane,
sól,
pieprz,
papryka słodka.
Wykonanie:
Komentarze
Prześlij komentarz