Sałatka z kurczaka, selera i winogron


Delikatna, lekka, składająca się z zaledwie pięciu składników sałatka, smaczna i szybka w przygotowaniu. Znajdziesz w niej: chude mięso z ugotowanej piersi kurczaka, słodko-kwaśny, chrupiący seler, soczyste, słodkie winogrona i delikatne, kremowe w smaku o lekkim posmaku słodyczy orzechy włoskie oraz wszechstronny, niezastąpiony element każdej kuchni, kremowy o idealnej przyjemnej konsystencji i wyjątkowym smaku majonez. Doprawiona wyłącznie pieprzem i solą.  Ta sałatka zadowoli nawet najbardziej wymagających koneserów. Jeżeli masz ochotę na pożywną sałatkę, to zapraszam po przepis.

Czas przygotowania: 20 minut.

Składniki:

około 500 g ugotowanej piersi z kurczaka,

400 g wiórków selera w zalewie octowej (masa po odciśnięciu selera z zalewy),

około 300 g winogron bezpestkowych,

100 g orzechów włoskich,

majonez,

sól,

pieprz.

Wykonanie:  

Pierś z kurczaka ugotuj z dodatkiem soli, pieprzu, listkiem laurowym i 2-3 ziarenkami ziela angielskiego. Pokrój w kostkę. Do kurczaka dodaj odciśnięty z zalewy seler naciowy, pokrojone wzdłuż winogrona, posiekane orzechy włoskie, sól, pieprz oraz majonez. Wymieszaj składniki sałatki. Włóż sałatkę do schłodzenia.

Życzę smacznego 🍽.

Komentarze

Popularne posty