Pasta z awokado


Kremowy owoc awokado o lekko orzechowym smaku, skropiony sokiem z limonki, w połączeniu z twarogiem, czosnkiem i chrzanem tworzy unikatową, orzeźwiającą i ostrą pastę. Czosnek w połączeniu z chrzanem nadaje mało wyrazistemu awokado zupełnie innego smaku. Ta pasta „ma charakter”. To doskonała propozycja do ulubionego świeżego pieczywa. Taką kanapkę można przyozdobić kiełkami brokułu i otrzymamy wyborną, rewelacyjną, ciekawą w smaku, pyszną propozycję.  

Czas przygotowania: 10 minut

Składniki:

1 awokado Hass,

100 g twarogu półtłustego,

1 ząbek czosnku,

2 łyżki soku z limonki,

½ łyżeczki chrzanu ze słoiczka,

sól,

pieprz,

szczypta cukru.

Wykonanie:  

Awokado umieść w kielichu blendera, dodaj sok z limonki, twaróg, przeciśnięty przez praskę czosnek, chrzan, sól, pieprz i cukier. Całość zblenduj.

Życzę smacznego 🍽.

Komentarze

Popularne posty