Pasta z awokado
Kremowy owoc awokado o lekko orzechowym smaku, skropiony sokiem z limonki,
w połączeniu z twarogiem, czosnkiem i chrzanem tworzy unikatową, orzeźwiającą i
ostrą pastę. Czosnek w połączeniu z chrzanem nadaje mało wyrazistemu awokado
zupełnie innego smaku. Ta pasta „ma charakter”. To doskonała propozycja do
ulubionego świeżego pieczywa. Taką kanapkę można przyozdobić kiełkami brokułu i
otrzymamy wyborną, rewelacyjną, ciekawą w smaku, pyszną propozycję.
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
1 awokado Hass,
100 g twarogu półtłustego,
1 ząbek czosnku,
2 łyżki soku z limonki,
½ łyżeczki chrzanu ze słoiczka,
sól,
pieprz,
szczypta cukru.
Wykonanie:
Życzę smacznego 🍽.
Komentarze
Prześlij komentarz