Ryżowy deser


Lubimy desery i chętnie je zjadamy. Ryżowy deser przygotowany w pucharkach, pięknie ozdobiony, efektowny, składający się z kilku warstw smakuje bajecznie. To perfekcyjna harmonia smaków. Znajdujemy w nim: biszkopty, warstwę ugotowanego na napoju owsianym ryżu z dodatkiem dojrzałego kiwi, a na wierzchu masę pomarańczową. Deser zawiera bardzo mało cukru, jego słodycz płynie z napoju owsianego i owoców. To doskonała propozycja nie tylko dla tych, którzy chcą się zdrowo odżywiać. Zachęcam do jego przygotowania, gdyż smak deseru jest niezwykły.

Przepis na 4 porcje.

Czas przygotowania 20 minut.

Składniki:

½ szklanki ryżu,

1 i ¼ szklanki napoju owsianego,

4 sztuki kiwi,

1 i ¾ szklanki soku pomarańczowego,

budyń waniliowy na 500 ml,

2 łyżeczki cukru pudru,

6 sztuk okrągłych biszkoptów.

Wykonanie:

Ryż wypłucz, ugotuj na napoju owsianym. Wystudź. Dodaj pokrojone kiwi, cukier puder i zblenduj. Ugotuj budyń na soku pomarańczowym według przepisu na opakowaniu. Na dnach pucharków ułóż podzielone na części biszkopty, na nie wyłóż masę ryżową, a na wierzch masę pomarańczową. Przygotowany deser włóż do lodówki, aby się schłodził.

Życzę smacznego 🍽.

Komentarze

Popularne posty