Ryżowy deser
Lubimy desery i chętnie je zjadamy. Ryżowy deser przygotowany w pucharkach,
pięknie ozdobiony, efektowny, składający się z kilku warstw smakuje bajecznie.
To perfekcyjna harmonia smaków. Znajdujemy w nim: biszkopty, warstwę
ugotowanego na napoju owsianym ryżu z dodatkiem dojrzałego kiwi, a na wierzchu
masę pomarańczową. Deser zawiera bardzo mało cukru, jego słodycz płynie z
napoju owsianego i owoców. To doskonała propozycja nie tylko dla tych, którzy
chcą się zdrowo odżywiać. Zachęcam do jego przygotowania, gdyż smak deseru jest
niezwykły.
Przepis na 4 porcje.
Czas przygotowania 20 minut.
Składniki:
½ szklanki ryżu,
1 i ¼ szklanki napoju owsianego,
4 sztuki kiwi,
1 i ¾ szklanki soku pomarańczowego,
budyń waniliowy na 500 ml,
2 łyżeczki cukru pudru,
6 sztuk okrągłych biszkoptów.
Wykonanie:
Ryż wypłucz, ugotuj na napoju owsianym. Wystudź. Dodaj pokrojone kiwi, cukier puder i zblenduj. Ugotuj budyń na soku pomarańczowym według przepisu na opakowaniu. Na dnach pucharków ułóż podzielone na części biszkopty, na nie wyłóż masę ryżową, a na wierzch masę pomarańczową. Przygotowany deser włóż do lodówki, aby się schłodził.
Komentarze
Prześlij komentarz