Kolorowa sałatka
Niezwykle barwna, słodkawa sałatka z szynką, kolorowymi warzywami i
słonecznymi brzoskwiniami. Składniki sałatki zachęcają do jej skosztowania. Otula
je sos przygotowany z brzoskwiń, cebuli, soku z cytryny i oleju z awokado.
Przyprawiony imbirem nadającym nieco korzennego aromatu, anyżem z
pikantno-słodkawym smakiem doskonale łączącym się z warzywami oraz wyrazistą,
podkręcającą charakter dania, aromatyczną czubrycą zieloną. Każdy ze składników
sałatki ma swój wyjątkowy, niepowtarzalny smak, z którego powstaje jeden
wyjątkowy, co zachęca do spróbowania tego specjału.
Czas przygotowania: 30 minut.
Składniki:
100 g roszponki,
200 g dowolnej szynki w kawałku,
200 g buraków,
1 żółta papryka,
½ puszki zielonego groszku,
puszka brzoskwiń,
kilka gałązek koperku,
40 g orzechów nerkowca.
Sos: 2 połówki brzoskwiń z puszki, ¼ szklanki syropu z brzoskwiń, ½ cebuli, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka oleju z awokado, ¼ łyżeczki mielonego imbiru, 1/3 łyżeczki nasion anyżu, 1/3 łyżeczki czubrycy zielonej, sól, pieprz.
Wykonanie:
Życzę smacznego 🍽.
Komentarze
Prześlij komentarz