Babeczki z musem szynkowym


Niezwykle kruche babeczki wypełnione musem przygotowanym z szynki. Zawierające aromatyczną, ostrą czerwoną cebulę. Z dodatkiem koncentratu pomidorowego i majonezu. Doprawione solą i pieprzem. Mogą być atrakcyjną przekąską doskonale prezentującą się podczas spotkań z rodziną czy przyjaciółmi.  

Czas przygotowania: 30 minut

Ilość: 13 babeczek

Składniki:

150 g mąki pszennej,

75 g masła,

2 żółtka,

150 g szynki,

mała czerwona cebula,

1 łyżeczka majonezu,

1 łyżeczka koncentratu pomidorowego,

sól,

pieprz.

Wykonanie:  

Z mąki, masła i żółtek przygotuj ciasto, szybko je zagniatając. Ciastem wylep foremki do babeczek. Piecz je w 190℃ przez 20 minut. Po upieczeniu wyjmij babeczki z foremek. Przygotuj mus z szynki. Cebulę i szynkę pokrój w kostkę i zblenduj. Dodaj koncentrat i majonez. Jeżeli to konieczne możesz doprawić mus pieprzem i solą. Napełnij babeczki musem szynkowym.

Życzę smacznego 🍽.

Komentarze

Popularne posty