Babeczki z musem szynkowym
Niezwykle kruche babeczki wypełnione musem przygotowanym z szynki.
Zawierające aromatyczną, ostrą czerwoną cebulę. Z dodatkiem koncentratu
pomidorowego i majonezu. Doprawione solą i pieprzem. Mogą być atrakcyjną
przekąską doskonale prezentującą się podczas spotkań z rodziną czy
przyjaciółmi.
Czas przygotowania: 30 minut
Ilość: 13 babeczek
Składniki:
150 g mąki pszennej,
75 g masła,
2 żółtka,
150 g szynki,
mała czerwona cebula,
1 łyżeczka majonezu,
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego,
sól,
pieprz.
Wykonanie:
Z mąki, masła i żółtek przygotuj ciasto, szybko je zagniatając. Ciastem wylep foremki do babeczek. Piecz je w 190℃ przez 20 minut. Po upieczeniu wyjmij babeczki z foremek. Przygotuj mus z szynki. Cebulę i szynkę pokrój w kostkę i zblenduj. Dodaj koncentrat i majonez. Jeżeli to konieczne możesz doprawić mus pieprzem i solą. Napełnij babeczki musem szynkowym.
Życzę smacznego 🍽.
Komentarze
Prześlij komentarz