Sałatka z czerwonej kapusty z serem pleśniowym
Jeżeli lubisz proste dania i warzywa, to spróbuj tej sałatki. Niewiele
składników, a sałatka zachwyca swoim smakiem. Głównym składnikiem jest „charakterna”
czerwona kapusta, bogata w składniki odżywcze o świetnym smaku. Czerwona cebula
podkręca wyrazistość dania. Dodany sos tatarski idealnie współgra z warzywami.
To prosty i pyszny sposób na podkręcenie smaku. Na koniec ser z niebieską
pleśnią, charakteryzujący się zdecydowanym smakiem z grzybową subtelną nutą,
doskonale komponujący się z użytymi warzywami.
Czas przygotowania: 10 minut.
Składniki:
350 g poszatkowanej czerwonej kapusty,
200 g sera pleśniowego - blue,
cebula czerwona (około 100 g),
puszka czerwonej fasoli,
3-4 łyżeczki gotowego sosu tatarskiego,
sól,
pieprz.
Wykonanie:
Pokrój cebulę w półplasterki i dodaj do kapusty. Dodaj odsączoną, przepłukaną fasolę. Przypraw warzywa solą i pieprzem. Dodaj sos tatarski. Wymieszaj. Na wierzch sałatki dodaj pokrojony w kostkę ser.
Komentarze
Prześlij komentarz