Sałatka z czerwonej kapusty z serem pleśniowym


Jeżeli lubisz proste dania i warzywa, to spróbuj tej sałatki. Niewiele składników, a sałatka zachwyca swoim smakiem. Głównym składnikiem jest „charakterna” czerwona kapusta, bogata w składniki odżywcze o świetnym smaku. Czerwona cebula podkręca wyrazistość dania. Dodany sos tatarski idealnie współgra z warzywami. To prosty i pyszny sposób na podkręcenie smaku. Na koniec ser z niebieską pleśnią, charakteryzujący się zdecydowanym smakiem z grzybową subtelną nutą, doskonale komponujący się z użytymi warzywami.                         

Czas przygotowania: 10 minut.

Składniki:

350 g poszatkowanej czerwonej kapusty,

200 g sera pleśniowego - blue,

cebula czerwona (około 100 g),

puszka czerwonej fasoli,

3-4 łyżeczki gotowego sosu tatarskiego,

sól,

pieprz.

Wykonanie:  

Pokrój cebulę w półplasterki i dodaj do kapusty. Dodaj odsączoną, przepłukaną fasolę. Przypraw warzywa solą i pieprzem. Dodaj sos tatarski. Wymieszaj. Na wierzch sałatki dodaj pokrojony w kostkę ser.

Życzę smacznego 🍽.

Komentarze

Popularne posty