Pasta z wędzonych szprotów
Przepyszna i zdrowa pasta z wędzonych szprotów, ciecierzycy z dodatkiem
czerwonej cebuli, podkręcającej charakter specjału, natki pietruszki, jogurtu i
majonezu. Doprawiona pieprzem i odrobiną soli. Z tych kilku składników
wyczarujesz smaczną, domową pastę, która z kromką swojskiego chleba stworzy
idealne połączenie. To wyjątkowa propozycja, doskonała na smakowity początek
lub miłe zakończenie dnia. Gorąco polecam.
Czas przygotowania: 10 minut
Składniki:
200 g ugotowanej ciecierzycy,
150 g szprotów wędzonych,
70 g czerwonej cebuli,
pęczek natki pietruszki,
łyżka jogurtu naturalnego,
łyżka majonezu,
sól,
pieprz.
Wykonanie:
Zblenduj szproty, wcześniej usuwając główki i ogonki. Dodaj ciecierzycę i ponownie zblenduj. Do masy dodaj pokrojoną drobno czerwoną cebulę, natkę pietruszki, majonez i jogurt. Dopraw pastę pieprzem i solą. Wymieszaj. Włóż pastę do lodówki, żeby się schłodziła.
Komentarze
Prześlij komentarz