Jajka panierowane
Czas wykonania: 20 minut.
Otrzymamy 8 panierowanych połówek
jajek..
Składniki:
6 jaj kurzych,
100 g pieczarek,
mała cebula,
łyżka masła,
bułka tarta do panierowania,
sól,
pieprz,
olej rzepakowy.
Wykonanie:
4 jajka ugotuj na twardo (pozostałe 2 użyj do panierowania). Po obraniu przekrój je na pół wzdłuż. Wyjmij żółtka i umieść je w misce. Umyte pieczarki zetrzyj na tarce jarzynowej na dużych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę. Cebulę i pieczarki podsmaż na maśle. Dopraw solą i pieprzem. Podsmażone pieczarki dodaj do ugotowanych żółtek, połącz składniki. Ugotowane białka jajek napełnij farszem. Tak przygotowane jajka panieruj najpierw w roztrzepanych jajkach, następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu jeszcze raz wykonaj czynność panierowania i smażenia.
Życzę smacznego 🍽.
Komentarze
Prześlij komentarz