Spaghetti z groszkiem, serkiem śmietankowym i bazylią
Gdy czasu coraz mniej, a lubisz domowe jedzenie, to polecam bardzo szybkie
i proste danie. Niewiele składników,
doprawionych wyłącznie pieprzem i solą, ze świeżą bazylią, niewielką ilością
serka śmietankowego, naturalnego, do kanapek i mamy naprawdę smaczną potrawę.
Dodatek podsmażonego na maśle słodkiego, zielonego groszku oraz aromatycznej bazylii daje
poczucie świeżości i pachnie wiosennie. Możesz stworzyć wspaniałe danie nie
stojąc długimi godzinami w kuchni. Zachęcam wypróbuj ten przepis, warto.
Z podanych składników otrzymamy 4 porcje.
Czas przygotowania: 12 minut.
Składniki:
200 g makaronu razowego spaghetti,
1 i ½ szklanki mrożonego groszku,
2 łyżki śmietankowego serka do kanapek,
5 gałązek bazylii,
2 łyżki oliwy z oliwek,
1 łyżka oleju rzepakowego,
½ łyżki masła,
sól,
pieprz.
Wykonanie:
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. W tym czasie podsmaż na maśle z dodatkiem oleju rzepakowego zielony, mrożony groszek. Przykryj i duś około 4 minut. Zblenduj bazylię z serkiem, oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Do groszku dodaj ugotowany makaron i serek z bazylią. Wymieszaj.
Komentarze
Prześlij komentarz