Spaghetti z groszkiem, serkiem śmietankowym i bazylią


Gdy czasu coraz mniej, a lubisz domowe jedzenie, to polecam bardzo szybkie i proste danie. Niewiele składników, doprawionych wyłącznie pieprzem i solą, ze świeżą bazylią, niewielką ilością serka śmietankowego, naturalnego, do kanapek i mamy naprawdę smaczną potrawę. Dodatek podsmażonego na maśle słodkiego, zielonego groszku oraz aromatycznej bazylii daje poczucie świeżości i pachnie wiosennie. Możesz stworzyć wspaniałe danie nie stojąc długimi godzinami w kuchni. Zachęcam wypróbuj ten przepis, warto.  

Z podanych składników otrzymamy 4 porcje.

Czas przygotowania: 12 minut.

Składniki:

200 g makaronu razowego spaghetti,

1 i ½ szklanki mrożonego groszku,

2 łyżki śmietankowego serka do kanapek,

5 gałązek bazylii,

2 łyżki oliwy z oliwek,

1 łyżka oleju rzepakowego,

½ łyżki masła,

sól,

pieprz.

Wykonanie:

Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. W tym czasie podsmaż na maśle z dodatkiem oleju rzepakowego zielony, mrożony groszek. Przykryj i duś około 4 minut. Zblenduj bazylię z serkiem, oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Do groszku dodaj ugotowany makaron i serek z bazylią. Wymieszaj.        

Życzę smacznego 🍽.

Komentarze

Popularne posty