Pasztet z morszczuka
Pasztet piekłam w formie keksówce o długości: 25 cm.
Czas wykonania: 15 minut pracy + 40 minut pieczenia.
Składniki:
500 g filetów z morszczuka,
150 g cebuli,
40 g orzechów włoskich,
pęczek koperku,
2 jajka,
4 łyżki kaszy manny,
1 bułka pszenna,
1 łyżeczka sody oczyszczonej,
¼ łyżeczki kurkumy,
½ łyżeczki curry,
sól,
pieprz,
mleko do namoczenia bułki,
olej rzepakowy.
Wykonanie:
Na suchej patelni upraż orzechy. Uważaj, żeby ich nie przypalić. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oleju. Bułkę namocz w mleku, odciśnij. Rybę, bułkę, orzechy i cebulę zmiel kolejno w maszynce używając drobnego sitka. Dodaj pokrojony drobno koperek, jajka, kaszę mannę, sodę, kurkumę, curry, sól i pieprz. Wyrób masę. Przełóż masę do formy keksówki i piecz w 180℃ przez 40 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz