Kopytka z batatów
Batat
ze swoją słodyczą, wędzone tofu z wyraźnym „dymnym” smakiem i aromatem, do tego
podsmażona cebulka z dodatkiem tymianku i tak powstały niezwykłe kopytka. Po ich
przygotowaniu w kuchni wyczuwalny jest zapach wędzonki. Zrobisz je dość szybko,
a później możesz zajadać się tym prostym daniem.
Z podanych składników otrzymamy porcje dla 4 osób.
Czas przygotowania: 30 minut.
Składniki:
400 g obranych, pokrojonych w kostkę batatów,
180 g wędzonego tofu,
1 jajko,
250 g mąki pszennej + mąka użyta do podsypywania przy formowaniu wałków, z których będą cięte kopytka,
50 g mąki ziemniaczanej,
Sól, kilka gałązek świeżego tymianku, olej rzepakowy, cebula żółta.
Wykonanie:
Życzę smacznego 🍽.
Komentarze
Prześlij komentarz