Kotlety z selera

 

Spożywanie warzyw dobrze wpływa na stan naszego zdrowia. Proponuję kotlety z selera z dodatkiem wędzonego łososia. Wykonanie ich nie jest trudne i czasochłonne. To ciekawy sposób na warzywa w kuchni, które są tak ważne w naszej diecie.

Z tych proporcji otrzymamy 4 kotlety.

Czas przygotowania: 25 minut.

Składniki:

4 plastry selera,

40 g wędzonego łososia,

2 ugotowane żółtka,

1 łyżeczka soku z cytryny,

1 jajko,

50 g rozdrobnionych orzechów włoskich,

masło klarowane,

sól,

pieprz.

Wykonanie:

Selera obierz, pokrój na plastry grubości 1,5 cm. Ugotuj w osolonej wodzie. Po ugotowaniu plastry selera ponacinaj. Włóż w nacięcia łososia zmiksowanego z żółtkami, doprawionego pieprzem i sokiem z cytryny. Obtaczaj kotlety w jajku i orzechach. Chwilę smaż na maśle z dwóch stron.

Życzę smacznego 🍽.

Popularne posty