Odzyskany chleb

 

Ten przepis nie jest skomplikowany. Jeżeli kupiliście chleb, którego nie możecie ukroić, albo jest już trochę nieświeży, a nie chcecie go wyrzucać, to doskonała propozycja.                      

Z tych proporcji otrzymamy zapiekankę o średnicy 26 cm.

Czas przygotowania: 50 minut.   

Składniki:

pół bochenka białego chleba,

300 g pieczarek,

3 parówki,

cebula,

150 g sera pleśniowego,

2 jajka,

sól, pieprz, mleko, olej rzepakowy.

Wykonanie:

Chleb pokrój na kromki, lekko namocz w mleku, odciśnij. Zmiel w maszynce używając sitka o grubych oczkach. Cebulę podsmaż na oleju, dodaj pokrojone na cztery części pieczarki. Podsmaż. Następnie dorzuć pokrojone parówki i jeszcze chwilę smaż. To wszystko oraz pokrojony na kawałki ser, jajka i przyprawy dodaj do chleba. Masę dokładnie wymieszaj. Zapiekaj w 175℃ przez 30 minut.                                                     

Życzę smacznego 🍽.

     

Popularne posty