Sałatka z kurczaka, kapusty pekińskiej i mandarynek

Przedstawiona przeze mnie sałatka jest delikatna i smaczna. Pierś z kurczaka możesz zastąpić mięsem drobiowym pozostałym z gotowania, np. rosołu. To propozycja, do której z pewnością powrócisz.                          

Czas przygotowania: 30 minut.

Składniki:

250 g ugotowanej piersi z kurczaka,

około 150 g kapusty pekińskiej,

1/3 szklanki ryżu białego,

5 mandarynek,

100 g rodzynek,

50 g orzechów włoskich,

1 łyżka majonezu,

2 łyżki jogurtu greckiego,

sól,

pieprz.

Wykonanie:  

Ugotuj ryż. Pokrój składniki sałatki. Dodaj rodzynki. Dopraw solą i pieprzem według uznania. Na koniec dodaj majonez i jogurt. Włóż sałatkę do schłodzenia. Sałatka musi mieć czas na tzw. „przegryzienie”.

Życzę smacznego 🍽.

 

Popularne posty