Pasta z bakłażana i pieczarek

Przedstawiona przeze mnie pasta z bakłażana i pieczarek jest delikatna i kremowa. Ma ciekawy smak. Jest sycąca. Doskonała do pieczywa lub razowych gofrów.

Czas przygotowania: 30 minut.

Składniki:

około 300 g bakłażana,

około 100 g pieczarek,

2 jajka ugotowane na twardo,

cebula (około 60 g),

pęczek natki pietruszki,

masło klarowane,

sól,

pieprz.

Wykonanie:  

Bakłażana pokrój na plastry, posól, zostaw na kilka minut. Następnie bakłażana opłucz, osusz ręcznikiem papierowym i podsmaż na patelni grillowej. Pieczarki zetrzyj na grubych oczkach tarki, a następnie podsmaż na maśle z pokrojoną w kostkę cebulą. Bakłażana, pieczarki i jajka zblenduj. Dopraw. Dodaj posiekaną natkę. Włóż do schłodzenia.

Życzę smacznego 🍽.

 

Popularne posty