Pasta z bakłażana i pieczarek
Przedstawiona przeze mnie pasta z bakłażana i pieczarek jest delikatna i
kremowa. Ma ciekawy smak. Jest sycąca. Doskonała do pieczywa lub razowych
gofrów.
Czas przygotowania: 30 minut.
Składniki:
około 300 g bakłażana,
około 100 g pieczarek,
2 jajka ugotowane na twardo,
cebula (około 60 g),
pęczek natki pietruszki,
masło klarowane,
sól,
pieprz.
Wykonanie:
Bakłażana pokrój na plastry, posól, zostaw na kilka minut. Następnie bakłażana opłucz, osusz ręcznikiem papierowym i podsmaż na patelni grillowej. Pieczarki zetrzyj na grubych oczkach tarki, a następnie podsmaż na maśle z pokrojoną w kostkę cebulą. Bakłażana, pieczarki i jajka zblenduj. Dopraw. Dodaj posiekaną natkę. Włóż do schłodzenia.