Pasta z białego sera i liści rzodkiewki

Zazwyczaj zajadamy się korzeniem rzodkiewki, a co możemy zrobić z liśćmi? Je również możemy wykorzystać. Proponuję aromatyczną, ostrą pastę z aromatem ziół, która z pewnością zadowoli miłośników oryginalnych smaków.

Czas przygotowania: 10 minut.

Składniki:

około 45 g liści rzodkiewki,

45 g pestek dyni,

200 g sera białego półtłustego,

ząbek czosnku,

sól,

pieprz,

1/3 łyżeczki czubrycy zielonej,

1 łyżeczka majonezu. 

Wykonanie:  

Liście rzodkiewki umyj, dodaj pestki dyni, ser, czosnek. Wszystko zblenduj. Dopraw solą, pieprzem i czubrycą zieloną. Dodaj majonez. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Życzę smacznego 🍽.

Popularne posty