Placki marchwiowe


To prosty w wykonaniu przepis na smaczne placki, pełne witamin. Placki doskonale wpływają na cerę i wzrok. Są puszyste i szybkie w wykonaniu. Dodany do placków imbir wyostrza ich smak, a użyte składniki czynią tę potrawę bardzo zdrową, zawierającą wiele wartościowych substancji. Myślę, że Wam zasmakują.

Z tych proporcji otrzymamy 18 sztuk.

Czas przygotowania: 15 minut.

Składniki:                                                    

1 i 1/3 szklanki mąki pszennej,                                             

1 szklanka maślanki,

2 jajka,

200 g startej na drobnej tarce marchewki,

½ szklanki dowolnych otrąb,

1 łyżeczka sody oczyszczonej,

kawałek imbiru - około 10 g (starty na tarce o drobnych oczkach),

sól.

Wykonanie:

Wszystkie składniki wymieszaj. Smaż na oleju na złoty kolor z dwóch stron.

Życzę smacznego 🍽.

Popularne posty