Placki marchwiowe
To prosty w
wykonaniu przepis na smaczne placki, pełne witamin. Placki doskonale wpływają
na cerę i wzrok. Są puszyste i szybkie w wykonaniu. Dodany do placków imbir
wyostrza ich smak, a użyte składniki czynią tę potrawę bardzo zdrową,
zawierającą wiele wartościowych substancji. Myślę, że Wam zasmakują.
Z tych proporcji otrzymamy 18 sztuk.
Czas przygotowania: 15 minut.
Składniki:
1 i 1/3 szklanki mąki pszennej,
1 szklanka maślanki,
2 jajka,
200 g startej na drobnej tarce marchewki,
½ szklanki dowolnych otrąb,
1 łyżeczka sody oczyszczonej,
kawałek imbiru - około 10 g (starty na tarce o drobnych oczkach),
sól.
Wykonanie:
Wszystkie składniki wymieszaj. Smaż na oleju na złoty kolor z dwóch stron.