Makaron z kapustą kiszoną i pieczarkami


To szybkie i proste danie. Doskonały pomysł na bardzo pożywny obiad. Atutem tego dania jest smak, cena, prostota. Tak skomponowana potrawa, to znakomity sposób na wegetariański posiłek. Jeżeli lubisz potrawy mięsne, dodaj podsmażoną kiełbasę lub boczek.  

Z podanych składników otrzymamy 5 porcji.

Czas przygotowania: 20 minut.        

Składniki:

250 g kapusty kiszonej,

300 g pieczarek,

puszka fasoli czerwonej konserwowej,

5 zielonych liści pora,

cebula,

40 g masła,

150 g makaronu wstążki,

1 łyżeczka majeranku,

sól,

pieprz.

Wykonanie:

Na maśle podsmaż umyte, pokrojone pieczarki i pokrojoną cebulę. Dodaj pokrojony por, kapustę i podsmażaj, aż por zmięknie. Dodaj fasolę, wszystko dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Jeszcze chwilę pozostaw na ogniu, żeby smaki się połączyły. Ugotuj makaron według zaleceń producenta i połącz go z resztą przygotowanych składników.      

Życzę smacznego 🍽.

 

Popularne posty