Danie z patelni


To bardzo proste w wykonaniu i szybkie danie. Potrawa doskonała na obiad czy kolację. Połączenie kaszy z warzywami, to smaczny i zdrowy duet. Kuchnia pełna warzyw potrafi wspomóc nasz organizm oraz rozpieścić nasze podniebienie. Danie ma niepowtarzalny smak dzięki użytym składnikom. Doprawienie dania czubrycą zieloną, mieszanką aromatycznych przypraw, gwarantuje miłe doznania smakowe. Proponuję przetestować ten przepis.

Przepis na 4 porcje.

Czas przygotowania: 30 minut.

Składniki:                                                    

¾ szklanki kaszy pęczak,

200 g fasolki szparagowej,

150 g mrożonej włoszczyzny pociętej w słupki,

200 g bobu,

250 g pieczarek,                                                                     

sól,

pieprz,

½ łyżeczki czubrycy zielonej,

olej rzepakowy.

Wykonanie:

Ugotuj kaszę oraz fasolkę i bób. W tym czasie wlej na patelnię olej i podsmaż na nim pieczarki i mrożone warzywa pocięte w słupki. Dodaj do nich ugotowaną fasolkę, wyłuskany bób oraz kaszę. Dopraw przyprawami i jeszcze przez chwilę podsmażaj.

Życzę smacznego 🍽.

Popularne posty