Zupa z selerów


To prosta i smaczna zupa. Pełna witamin. Pożywna. Zawiera seler korzeniowy i naciowy, co wzbogaca jej smak. Tak dobrane składniki zupy sprawiają, że jest ona nie tylko smaczna, ale i zdrowa. Zachęcam do wypróbowania.                        

Przepis na 4 porcje.

Czas przygotowania: 20 minut.

Składniki:

300 g selera korzeniowego,

1 pietruszka,

100 g ziemniaków,

2 łodygi selera naciowego,

1 cebula,

750 ml bulionu z kurczaka lub indyka,

50 ml śmietanki 30%,

sól, pieprz, szczypta: gałki muszkatołowej, cynamonu i imbiru.

Wykonanie:                                                 

Warzywa pokrój, zalej bulionem i ugotuj. Zblenduj. Dodaj przyprawy. Gorącą zupę, ale nie wrzącą, połącz ze śmietanką. Podawaj z groszkiem ptysiowym.

Życzę smacznego 🍽.

Popularne posty