Czekoladowe trufelki

Czekoladowe trufelki to bardzo szybka i nieskomplikowana propozycja na małe co nieco do kawy. Te słodkości pełne są smakowitych, chrupiących orzechów włoskich i gorzkiej czekolady. Zachwycają swoim smakiem. Po przygotowaniu włóż je do lodówki i rozkoszuj się nimi, kiedy przyjdzie na nie ochota.

Z tych proporcji otrzymamy około 26 czekoladek.

Czas przygotowania: 20 minut.

Składniki:

250 g serka mascarpone,

100 g gorzkiej czekolady,

150 g orzechów włoskich.

Wykonanie:

Tabliczkę czekolady połam na kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej. Po lekkim przestudzeniu dodaj ją do mascarpone. Orzechy drobno posiekaj, 100 g dodaj do masy. Wszystko wymieszaj. Wstaw masę do lodówki, żeby trochę stężała. Formuj czekoladki i obtaczaj je w pozostałych orzechach. Włóż do lodówki, aby stężały.

Życzę smacznego 🍽.

Popularne posty