Bukiet jesiennych warzyw
Z tych proporcji otrzymamy 4 porcje.
Czas przygotowania: 30 minut.
Składniki:
1 papryka czerwona,
1 papryka zielona,
1 papryka żółta,
½ niedużej cukinii,
2 cebule,
300 g obranej dyni,
4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej,
1 łyżka masła,
1 łyżka oleju rzepakowego,
1 łyżka miodu,
około 150 g cienkiej kiełbasy,
½ łyżeczki czubrycy zielonej,
sól,
pieprz.
Wykonanie:
Cebulę pokrój w piórka, oczyszczone papryki pokrój w kostkę, cukinię pokrój w półplasterki. Warzywa podsmaż na oleju (warzywa muszą być jędrne). Dynię pokrój w kostkę, podsmaż na maśle, pod koniec smażenia dodaj miód. Podsmażaj do zrumienienia. Połącz składniki warzywne, dodaj kaszę i podsmażoną na suchej patelni grillowej pokrojoną w plasterki kiełbasę. Danie wymieszaj, dopraw podanymi przyprawami. Chwilę pozostaw na ogniu, żeby smaki się połączyły.
Życzę smacznego 🍽.
Komentarze
Prześlij komentarz